Geert-fans over een islamitische begraafplaats

b

Net zoals joden hechten moslims veel belang aan een eeuwige rustplaats na hun dood. Dat betekent dat hun graf niet geruimd mag worden. En dat is niet altijd mogelijk op onze begraafplaatsen, al wordt er soms wel een speciaal gedeelte voorzien op algemene begraafplaatsen.

Hoewel er in de oorlog helaas veel joodse begraafplaatsen vernield zijn, hebben we in Nederland nog steeds enkele oude joodse begraafplaatsen. De oudste nog bestaande joodse begraafplaats is Beth Haim in Amsterdam. Deze begraafplaats werd in 1614 gesticht.

b

Voor de Geert-fans die graag hoog opgeven over onze ‘joods-christelijke cultuur’: de oudste moslimgraven van Europa zijn door archeologen teruggevonden in Zuid-Frankrijk en dateren uit de 7e of 8e eeuw. Het oudste nog bestaande moslimgraf in Nederland stamt uit 1828 en is dus bijna 200 jaar oud. Het oudste islamitische perceel in Nederland vind je terug in Den Haag. Het werd in 1932 geopend. Op de Parijse begraafplaats Père Lachaise was er zelfs in 1858 al een islamitisch perceel. Je ziet het terug op deze 19e-eeuwe kaart:

aaa1878

Kortom: we zijn in West-Europa – en dus ook in Nederland – al wel even vertrouwd met eeuwige graven. En nu onze maatschappij wat gemengder wordt, groeit de behoefte aan dergelijke begraafplaatsen. In Rotterdam komt er daarom misschien een gezamenlijke begraafplaats voor joden en moslims. En gisteren verscheen er een bericht over een speciale islamitische begraafplaats in Drenthe. Het zou de grootste islamitische begraafplaats van Europa worden. De moslims hopen het terrein zelf te kunnen financieren (de helft van de fondsen is al binnen). Het terrein is bovendien afkomstig van een particuliere eigenaar. Er is dus geen openbaar terrein of belastinggeld mee gemoeid. Maar toch stond Geert gisteren meteen op zijn achterste poten.

a

De Geert-fans reageerden massaal. Terwijl de hele wereld de Holocaust herdacht op de 75e verjaardag van de bevrijding van Auschwitz, gingen de Geert-fans zich te buiten aan de walgelijkste en domste reacties. Je vindt hieronder een kleine bloemlezing.

lijn

Honderden Geert-fans wilden varkens op de begraafplaats rond laten lopen of de boel besmeuren met slachtafval, bloed of uitwerpselen van varkens. Enkele voorbeelden:

vImage52vImage6vImage12vImage15vImage22vImage37vImage44

Sommigen ‘gunden’ de moslims een graf in zee:

zImage34zImage38zImage41zImage47

Ook vonden sommige Geert-fans een vuilnisbelt wel geschikt of vonden ze moslims te vervuilend:

aImage16aImage78aImage3aImage43bImage2bImage21bImage25bImage32

Enkele flauwe grappenmakers wilden er een fietsenstalling van maken:

fImage20fImage35

Sommige Geert-fans gunden hen alleen maar een plekje buiten Nederland:

zImage23zImage28zImage33

Er was zelfs één Geert-fan die overleden moslims op wilde laten eten door de Chinezen:

Image50

Bepaalde fans van de ‘joods-christelijke traditie’ misten gewoon de skills om het principe van een (particuliere) eeuwige rustplaats te begrijpen:

dom3dom1dom2

De financiering werd natuurlijk ook in twijfel getrokken:

geld1geld2

Sommige Geert-fans zagen meer heil in overleden moslims dan in levende. Eén Geert-fan wilde zelfs Rutte mee in het graf nemen:

dood1dood2dood4dood5dood6

De Kalergische Geert-fans vreesden dan weer voor ondergrondse omvolking…

O1O2O3O5

Maar dit waren de ergste reacties: mensen die de begraafplaats wilden vernielen of bevuilen:

ssImage13ssImage31ssImage36ssImage53ssImage54ss

En zelfs een oproep voor een zuivering:

zuivering

Nogmaals: deze reacties werden geschreven op een dag waarop we de genocide op de Europese joden herdachten – mensen met dezelfde principes hieromtrent. Deze Geert-fans zouden zich moeten schamen. En Geert ook, dat hij op deze herdenkingsdag – en eigenlijk überhaupt – zulke bagger toelaat op zijn Facebookpagina.

like

Plaats een reactie